W dzisiejszych czasach firmy cateringowe nie obsługują jedynie klientów biznesowych, ale także indywidualnych. Coraz częściej słyszymy o dietach pudełkowych, które są dostarczane do domu lub pracy klienta i stanowią podstawowy sposób żywienia.

Kto może korzystać z cateringu?

zdrowy catering w warszawieNa przestrzeni lat, usługi cateringowe znacznie ewoluowały, aby w końcu stać się otwartymi na każdego klienta. W związku z czym, potrawy nie są dostarczane tylko na stoły bankietowe w dużych firmach, ale także do domów każdego z nas. Bardzo popularny wśród młodych ludzi jest zdrowy catering w Warszawie, który sprowadza się do wybory diety spośród kilku dostępnych. Najczęściej jest to dieta bezglutenowa, wegetariańska, wegańska lub bezmleczna. W ramach każdej z nich, klienci mogą wybrać odpowiednią wartość kaloryczną, co sprawi, że będzie ona jeszcze lepiej dopasowana do naszych potrzeb. Dostępne w ofercie cateringi, najczęściej mają formę diety pudełkowej, która jest dostarczana bezpośrednio do klienta. Dzięki hermetycznym zamknięciom, dania można bezpiecznie przechowywać w lodówce przez wiele godzin. Jeżeli chodzi o dania znajdujące się w cateringu, to są one zawsze wcześnie rano przygotowywane, pakowane i dostarczane do domów lub miejsc pracy osób zamawiających. Dzienne menu może się składać z czterech lub pięciu pełnowartościowych posiłków, z czego trzy są główne – śniadanie, obiad i kolacja oraz dwóch uzupełniających, będących przekąskami. Taki catering zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na składniki odżywcze, mineralne i witaminy.

Jak widać zdrowy catering jest dopracowany w najmniejszym szczególe i składa się wyłącznie ze sprawdzonych i ekologicznych produktów. Każdy z nas może z niego skorzystać, wykupując menu na dzień, tydzień czy nawet miesiąc z góry.

O Autorze: Henryk Rybka