Jestem kucharzem, prowadzę restauracje dla zwolenników ostrego jedzenia, w centrum miasta. Mam dość sporo klientów, moja kuchnia jest ceniona przez gości, w głównej mierze pod względem smaku, lecz niektórzy przychodzą do niej by podziwiać klimatyczny i oryginalny wystrój. Spełniam się w swoim zawodzie, sporo pracowałem na to by w końcu otworzyć swój własny biznes i by stał się on znany w moim mieście.

Ostry sos chili przyciąga coraz więcej klientów

sos chili ostryMoja restauracja znana jest z tego, że podajemy w niej naprawdę ostre dania, i nie chodzi tu tylko o potrawy, są to również desery i napoje. Już jakiś czas temu opracowałem pewną recepturę na sos chili ostry, klienci mówią mi, że nigdy nie jedli czegoś tak ostrego a przy tym z wyraziście wyczuwalnym słodkim posmakiem. Rzadko, kiedy się zdarza, że przy bardzo ostrej rzeczy można wyczuć jeszcze jakiś inny smak prócz samej ostrości. Mój jeden w swoim rodzaju sos dodaję do wielu moich dań, nadaje im to oryginalnego smaku. Zdarza się nawet, że dzięki słodkości zawartej w sosie bardzo dobrze komponuje się on z deserami. Dość dużą popularnościom cieszą się również moje drinki z dodatkiem pikanterii. Mam w ofercie też specjalne dania tylko dla odważnych, są to najostrzejsze potrawy w mojej knajpie, nawet ja mam niemałe trudności z ich jedzeniem. Jednak zdarzają się tacy goście, którzy zjadają wszystko i proszą jeszcze o dokładkę, jestem dla nich pełen podziwu. W ubiegłym tygodniu miałem zaszczyt udzielać wywiadu pewnej gazecie kulinarnej, dzięki czemu moja restauracja zyskała jeszcze większą sławę.

Obecnie zastanawiam się nad wprowadzeniem nieco delikatniejszych dań do mojego menu. Przychodzą do mnie często rodzice z dziećmi, którzy chyba nie zdają sobie sprawy, że ich pociechy nie będą w stanie przełknąć tak pikantnych potraw, jakie im oferuję. Dlatego też wymyślę specjalną ofertę dla dzieci by również miały radość z przebywania w mojej restauracji.

O Autorze: Sebastian